Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

«Εγώ ή εσύ ή εμείς» (εκδήλωση για την οικογένεια)


Ζούμε σε μια εποχή μεταβολών η οποία έχει αναμφισβήτητα επηρεάσει και το θεσμό της οικογένειας. Αλλαγές στη δομή, στους ρόλους, στη μορφή της οικογένειας καθώς και στις οικογενειακές σχέσεις. Συνάμα, η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά και νέα ερεθίσματα, η τεχνολογία εισέβαλε στα σπίτια μας, διευκολύνοντας και παράλληλα δυσχεραίνοντας τη ζωή μας και απομονώνοντας τους ανθρώπους.

Πώς όλες αυτές οι αλλαγές επηρέασαν τη σύγχρονη οικογένεια; Είναι άραγε η σύγχρονη οικογένεια αποδιοργανωμένη; Ποιοι επηρεάζονται πιο έντονα μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις; Γίνεται να ισχυροποιήσουμε το θεσμό της οικογένειας;

Έχοντας στο νου μας τα λόγια του Ευάγγελου Παπανούτσου, «Θα ήταν πάντως μεγάλη ατυχία για την ανθρωπότητα να διαλυθεί η οικογένεια. Γιατί αν σε όλες τις άλλες λειτουργίες της μπορεί ν’ αντικατασταθεί με άλλου είδους κοινωνικές υπηρεσίες, καμία άλλη αρχή ή οργάνωση δεν είναι δυνατόν να την αναπληρώσει στην αγωγή των παιδιών», θεωρούμε εξαιρετικά ωφέλιμο για όλους μας να συζητήσουμε και να συμπροβληματιστούμε.

Για το λόγο αυτό το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει μια συνάντηση διαλόγου για την οικογένεια στο σύγχρονο κόσμο με θέμα: «Εγώ ή εσύ ή εμείς». Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής (Μεγάλου Βασιλείου 15, Κεραμεικός).

Περισσότερα (αναλυτικό πρόγραμμα): https://www.neotita.gr/εγώ-ή-εσύ-ή-εμείς/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου