Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Επίσκεψη κατηχητικών στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Την Κυριακή 6 Απριλίου οι κατηχητικές συνάξεις της ενορίας μας επισκέφτηκαν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία, τα παιδιά μαζεύονταν στην αυλή του ναού και περίμεναν με ανυπομονησία την αναχώρηση. Προέκυψαν και απρόοπτα που όμως δεν μας πτόησαν: λόγω του ποδηλατικού γύρου της Αθήνας οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης ήταν κλειστοί. Έτσι επιλέχτηκε η λύση της δημόσιας συγκοινωνίας· το πούλμαν μας άφησε στον σταθμό του Αιγάλεω και κατευθυνθήκαμε στο μουσείο με το μετρό.


Γρήγορα φτάσαμε στον προορισμό μας, χωριστήκαμε σε 2 ομάδες με επικεφαλής κατηχητές σε ρόλο ξεναγού και μπήκαμε στο κεντρικό κτίριο του μουσείου (μέγαρο Δούκισσας της Πλακεντίας) για να θαυμάσουμε τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης. Στο πρώτο μέρος είδαμε τη μετάβαση από την αρχαιότητα στον Χριστιανισμό, ενώ στο δεύτερο μέρος κυριαρχούσαν οι αγιογραφίες, πολλών τεχνοτροπιών.


Βγαίνοντας από το κτίριο κατευθυνθήκαμε στο ανοιχτό αμφιθέατρο του μουσείου όπου ξεκουραστήκαμε. Η ώρα της επιστροφής όμως είχε φτάσει. Οι δρόμοι ήταν πια ανοιχτοί κι έτσι το πούλμαν μάς παρέλαβε στην έξοδο και μας οδήγησε πίσω στην Πετρούπολη. Ενθουσιασμένοι από την πρώτη φετινή εκδρομή περιμένουμε την επόμενη!


Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου