Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο δεύτερος κατανυκτικός εσπερινός


Το απόγευμα της Α΄ Κυριακής των νηστειών (της Ορθοδοξίας) τελέστηκε στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου ο δεύτερος κατανυκτικός εσπερινός. Ακολούθησε ομιλία από τον δρ Βασίλειο Γαϊτάνη, αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Η πνευματική κρίση της εποχής μας». Ο ομιλητής μάλιστα σύνδεσε την αναστήλωση των εικόνων με την αναστήλωση των εικόνων του Θεού, των ανθρώπων.

Περισσότερες φωτογραφίες: 2014-03-09 - ομιλία Βασίλειου Γαϊτάνη

  • Ο τρίτος κατανυκτικός εσπερινός θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα της Β΄ Κυριακής των νηστειών (Γρηγορίου Παλαμά). Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Δημήτριος Πάντος, λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Η ησυχαστική παράδοση στον σλαβικό κόσμο. Ο διορθόδοξος χαρακτήρας της Θεολογίας του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά».
  • Ο τέταρτος κατανυκτικός εσπερινός θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα της Γ΄ Κυριακής των νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως). Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Νικόλαος Ξιώνης, λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Το Πάθος του Χριστού στον Σταυρό ως σωτηρία του ανθρώπου».
  • Το πλήρες πρόγραμμα: Κατανυκτικοί εσπερινοί στην ενορία μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου