Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Η επικοινωνία γονέων - εφήβων»


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα η τρίτη ομιλία της σχολής γονέων της ενορίας. Η κοινωνική λειτουργός Θεοδώρα Καππαή ανέπτυξε το θέμα «Γιατί δεν με καταλαβαίνεις; Η επικοινωνία γονέων - εφήβων».

Η εκδήλωση δεν περιλάμβανε απλώς μια ομιλία, αλλά έγινε διαδραστικά. Συγεκριμένα, κατά την προσέλευση των ακροατών τους μοιράστηκε ερωτηματολόγιο σχετικό με την επικοινωνία γονέων - παιδιών, το οποίο συμπλήρωσαν πριν την έναρξη της διαδικασίας. Στη συνέχεια έγινε επεξεργασία των απαντήσεων από κοινού με την καλεσμένη και τους ακροατές. Ακολούθησε το κύριο μέρος της ομιλίας, το οποίο περιλάμβανε θεωρητικά και πρακτικά στοιχεία, αλλά και συζήτηση με μια μητέρα και εκπαιδευτικό σχετικά με την προσωπική της εμπειρία και αντιμετώπιση της ανατροφής των παιδιών. Στο τέλος οι παριστάμενοι έθεσαν ερωτήσεις στην ομιλήτρια.


Το ενδιαφέρον των γονέων για συνέχιση της συνεργασίας ήταν μεγάλο. Αποτέλεσμα: η κα Καππαή υποσχέθηκε ότι θα ξαναεπισκεφθεί την ενορία μας μέσα στον Ιανουάριο με σκοπό την παροχή συμβουλών σε προσωπικό επίπεδο (ανάλογα με την περίπτωση). Την ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία της όσο και για την υπόσχεσή της.

Περισσότερες φωτογραφίες: 2013-12-16 - ομιλία Θεοδώρας Καππαή

  • Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου